Krievija palaiž kosmosa stacijā robotu piegādes kuģi

Krievijas raķete Sojuz 2015. gada 21. decembrī no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā palaiž bezpilota kravas kuģi Progress 62 Starptautiskās kosmosa stacijas virzienā.

Krievijas raķete Sojuz 2015. gada 21. decembrī no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā palaiž bezpilota kravas kuģi Progress 62 Starptautiskās kosmosa stacijas virzienā. (Attēla kredīts: NASA TV)





Šodien (21. decembrī) orbītā tika palaists robotu Krievijas kravas kuģis, kas pildīts ar daudzām pārtikas precēm, aprīkojumu - un varbūt arī kādu svētku gardumu - īpašā piegādē Starptautiskajā kosmosa stacijā, tieši Ziemassvētku laikā.

Bezpilota kosmosa kuģis Progress 62 palaists orbītā ar Sojuz raķeti plkst. 3:44 EST (0844 GMT), lai gan tas bija 14:44. pēc vietējā laika Baikonūras kosmodroma palaišanas vietā Kazahstānā. Progress 62 pārvadā vairāk nekā 2,8 tonnas krājumu kosmosa stacijas sešu cilvēku apkalpei. tai vajadzētu ierasties trešdien (23. decembrī) un novietot sevi pie Zemes vērstās dokstacijas ostas stacijas Pirs modulī līdz pulksten 5:31 EST (1031 GMT).

Šodienas Progress 62 palaišana notiek aizņemtajā kosmosa stacijas dienā, kur divi amerikāņu astronauti dosies neparedzētā kosmosa gājienā, lai salabotu apstājušos dzelzceļa vagonu, ko izmanto stacijas robotizētā roka. Šeit jūs varat vērot šo kosmosa pastaigu tiešraidē . Tas sākas 8:10 EST (1210 GMT).



Krievijas kosmosa kuģis 'Progress' ir darba zirgu kravas kuģi, kas paredzēti autonomai lidošanai uz Starptautisko kosmosa staciju, lai piegādātu krājumus. Savas misijas beigās vienreizējās lietošanas transportlīdzekļi Progress tiek piepildīti ar atkritumiem un nevajadzīgiem priekšmetiem, un galu galā tie sadedzina Zemes atmosfērā.

Progress 62 palaišana iezīmē otro kravas piegādes lidojumu uz kosmosa staciju šomēnes. 6. decembrī uz staciju palaidis ASV uzņēmuma Orbital ATK būvētais kosmosa kuģis Cygnus. Cygnus (arī bezpilota) ieradās 9. decembrī, piegādājot vairāk nekā 7000 mārciņas. (3175 kilogrami) piegādes stacijai.

Nosūtiet e -pastu Tarikam Malikam uz e -pastu tmalik@guesswhozoo.com vai sekojiet viņam @tariqjmalik un Google+. Seko mums @Spacedotcom , Facebook un Google+ . Oriģināls raksts par guesswhozoo.com .