Mazā Prairie vistas gaļa

Mazā prērija-vistas gaļa, Tympanuchus pallidicinctus, rubeņu dzimtas suga, ir nedaudz mazāka un bālāka nekā tās tuvākā radiniece. Tas galvenokārt atrodams Oklahomas rietumu, Teksasas Panhandle un Teksasas Llano Estacado un Ņūmeksikas austrumu smilšu kalnos un prērijās, kā arī reti Kolorādo dienvidaustrumos un Kanzasas rietumos.





Mazās prērijas vistas attēls ir licencēts Creative Commons Attiecinājums .
Sākotnējais avots : http://www.flickr.com/photos/larry1732/5644328619/in/photostream
Autors : http://www.flickr.com/photos/larry1732/

Mazā prērija vistas gaļa ir klasificēta kā neaizsargāta (VU), un tiek uzskatīts, ka tai ir liels izmiršanas risks savvaļā.

Mazākā prēriju vista ir zemes ligzdojošs putns, kura dzimtene ir Texas Panhandle, Kolorādo, Kanzasas, Ņūmeksikas un Oklahomas jauktās zāles prērijas. Divas atšķirīgas populācijas sastopamas Panhandle, viena - Augsto līdzenumu smilšu kalnu valstī uz rietumiem no Lubbokas un otra - Ritošo līdzenumu reģionā ziemeļaustrumos. Lai arī kādreiz tā ir izplatīta, tās skaits visā diapazonā ir nepārtraukti samazinājies, mainot biotopu lauksaimniecības vajadzībām. Vairāk

* Vai mazākām prēriju vistām ir kāds īpašs pielāgojums? * Kas ēd lielāku prērijas vistu? »Vairāk pieminēts * lielākajā prēriju vistā * Prairijas vistas gaļa * Tympanuchus * Grullas nacionālais savvaļas patvērums * Viršu vista * Ziemeļamerikas austrumu endēmiskie putni * Grouse Vairāk



Mazo prēriju cāļu biotopu novērtējums Chaves apgabala austrumos, Ņūmeksikā. Ņūmeksikas štata Lauksaimniecības universitātes Lauksaimniecības izmēģinājumu stacija, Las Cruces, NM. 141 lpp. Fuhlendorfs, S. D., A. J. W. Woodward, D. M. Leslie juniors un J. S. Shackford. 2002. Daudzdzīvokļu dzīvotņu zaudēšanas un sadrumstalotības ietekme uz ASV Lielo līdzenumu dienvidu mazo prēriju-vistu populācijām. Ainavu ekoloģija 17: 617-628. Giesens, K. M. 1998. Mazais prērijas vistas gaļa (Tympanuchus pallidicinctus). Grāmatā The Birds of North America Nr. 364 (A. Pūls un F. Vairāk

no mazākajiem prēriju cāļiem šajā aprīlī un dodas uz Milnesandu, N.M., lai iegūtu iespēju redzēt putnu krāsainos, dažkārt komiskos pārošanās rituālus Ņūmeksikas dienvidaustrumu prēriju zālājos. Noteikti agri reģistrējieties 9. ikgadējā High Plains Lesser Prairie vistas festivālā. Pasākums ir ierobežots līdz 100 personām, un vietas līdz 1. aprīļa reģistrācijas termiņam parasti ir pilnas. Reģistrācija ir ierobežota, jo mazākā prērija vistas gaļa ir jutīga vairošanās sezonā. Vairāk

Mazā Prairie vistas gaļa; kredīts: USFWSD Apraksts: Pārsvarā brūnas krāsas ar horizontālām barjerām un īsām, noapaļotām astēm, mazākas prēriju cāļi ir apmēram mazas mājas vistas lielumā. Vīriešiem kakla sānos ir sarkani violeti gaisa maisiņi, kas uzpūšas, kad pavasarī notiek izredzēšanās. Diapazons: Mazie prēriju cāļi vēsturiski aizņem Teksasas, Oklahomas, Ņūmeksikas, Kanzasas un Kolorādo dienvidaustrumu zālājus. Biotops: šie putni dod priekšroku smilšainām zālāju teritorijām, kurās ir daudz viduslaiku, smilšu un jukas. Vairāk



mazāku prēriju vistu gaiļu radītās skaņas ir piešķīris viņu leksam vārdu “gobbling ground”. Klusā pavasara rītā šīs skaņas var pārnēsāt pat divas jūdzes pāri atvērtajai prērijai, kalpojot par dzirdamu bāku prēriju vistām. Jebkuras sugas tēviņi sacenšas savā starpā, izmantojot virkni iespaidīgu demonstrējumu, izsaukumu un sparingu par kāroto iekšējo teritoriju. Vairāk

* Mazāko prēriju cāļi, kas tiek parādīti Vudvardā, Oklahomā1: 21 * Pievienot rindai, kas pievienoti rindai Mazo prēriju cāļi, kas tiek parādīti Vudvardā, ... Vairāk

Mazākā prēriju vista savulaik bagātīgi klīda pa piecu štatu augstajiem līdzenumiem. Tomēr kopš 1900. gada viņu populācija ir samazinājusies par 97 procentiem. Tagad, pateicoties centieniem aizsargāt dažus no labākajiem prēriju vistu biotopiem, kas palikuši 48. lejasdaļā, šiem atšķirīgajiem “plaukstošajiem” putniem ir lielākas izdzīvošanas iespējas. 2005. gadā Konservatorija iegādājās 18 500 akru lielo rančo rančo Ņūmeksikas austrumos, lai kļūtu par Milnesandas prēriju rezervātu. Vairāk



Mazā prēriju vistiņa Oklahomā. ODWC Tech. Bullis. Nr. 6. 58 lpp. PDF, ko nodrošina Satona centrs ar Oklahomas Dabas aizsardzības departamenta atļauju (ieteicams PDF faila lielums ir lielāks par 5 MB platjoslas savienojumu.) * Davison, VE 1935. Davisonas rančo, Elisas apgabals Oklahoma, medījumu putnu projekts. Vairāk

Lesser Prairie Chicken Lekking and Mating Vairāk

Mazā Prairie Chicken faktiskā fotogrāfija, kas uzņemta Krisa Franka ekskursijā. Foto, kas uzņemts Krisa Franka ceļojumā. PUTNI DEJĀJA UN VEICA LABI, TĀPĒC 2011. GADĀ BŪTU JĀBŪT LIELĀM IESPĒJĀM. Vairāk

mazākā prēriju vista ir kupls vistas veida putns. Vācoties ganāmpulkos, kuros ir pat 80 indivīdi, Teksasas populācija ir saistīta ar shinnery ozola-bluestem kopienām, kas bieži ligzdo zem shinnery ozoliem vai augstu garu ķekaru vidū. Tāpat kā viņu lielākais radinieks, prēriju vistiņa, viņi pulcējas uz īsajām zālēm, lai katru pavasari un rītu rītausmā un krēslā veiktu sarežģītus pārošanās rituālus. Vairāk

Mazo prēriju cāļu mēģinājumi pāroties ātri un netīri no Oklahomas Īstā Oklahomas ceļojumu rakstniece Sofija Demblinga bija festivāla viesis, un no brīnišķīga viedokļa viņam ir brīnišķīgs emuāra ieraksts: Vairāk