Mājas žurku attēli un fakti

Melna žurkaMelnā žurka ( Rattus rattus ) ir pazīstams arī kā kuģu žurkas, mājas žurkas un jumta žurkas. Šos nosaukumus viņi ieguvuši, jo vēlas apdzīvot lielus kuģus un ligzdot tādās augstās vietās kā koki un ēku augšējie stāvi. Šīs žurkas plaukst cilvēku apdzīvotās vietās un ir sastopamas visos kontinentos (pateicoties viņu instinktam par “aizkavēšanos”), netālu no piekrastes rajoniem. Tropiskie reģioni ir tie, kur tie plaukst, taču daži dati rāda, ka tie ir spējuši pielāgoties aukstākam klimatam; tas ir saistīts ar faktu, ka Norvēģijas žurkas ir izstumušas viņus no daudziem sākotnējiem biotopiem. Šī suga reti peldas un nav sastopama ūdenstilpnēs vai kanalizācijā, tā vietā dodot priekšroku mežiem, lauksaimniecības teritorijām, zālājiem un jebkurai vietai, kas uztur viņu galvenokārt veģetāro diētu.

Šīs sugas tēviņi bieži ir smagāki un garāki par mātītēm, un tos ne tikai identificē ar melnu krāsu; patiesībā žurkas var būt brūnas, baltas, pelēkas vai agouti. To svars ir no 70-300 gramiem (2,5-10,6 unces) un garums ir 16-22 centimetri (6,3-8,7 collas). Interesanti, ka melnas žurkas aste gandrīz vienmēr ir garāka par žurkas ķermeni, tās garums ir aptuveni 19 centimetri (7,5 collas).

Suga galvenokārt ēd augļus, dārzeņus, graudus un veģetāciju, bet ir visēdājs, un dažkārt ir zināms, ka viņš ēd kukaiņus vai bezmugurkaulniekus. Lai izdzīvotu, dienā vajag tikai 15 gramus (.52 unces) pārtikas un 15 mililitrus (.51 šķidruma unces) ūdens. Tās plēsēji sastāv no mājas kaķiem, putniem un citiem gaļēdājiem dzīvniekiem. Šīs žurku sugas daudzos apgabalos ir daudz, un tāpēc tās nekādā veidā nav apdraudētas.

Žurku mātītes gadā saražos līdz 5 metieniem ar grūtniecības laiku no 21 līdz 29 dienām. Vaislas notiek visu gadu, un mazuļus padara neatkarīgus no mātēm vecumā no 3 līdz 4 nedēļām. Viņi sāk vairoties 3 līdz 5 mēnešu vecumā. Vīriešiem nav daudz sakara ar mazuļu audzināšanu, kad viņi pārojas no vienas sievietes pie citas. Lokšņus, kas izgatavoti no nūjiņām un lapām un dažreiz atrodami urbumos, kopj sievietes.

Melnās žurkas ir ļoti skaļi dzīvnieki, un tās ir pazīstamas ar mizas noņemšanu no kokiem un cilvēku pārtikas avotu piesārņošanu. Tomēr, iespējams, tie ir vislabāk pazīstami ar dzīvniekiem, kuri pārnēsāja blusas, kuras izplatīja buboņu mēris .

Liftarn melnās žurkas attēls, licencēts ar GFDL

Atslēgvārdi: melns , brūns





Mājas žurka ir norādīta kā vismazākā problēma (LR / lc), kas ir viszemākais risks. Neattiecas uz riska kategoriju. Plaši izplatītie un bagātīgie taksoni ir iekļauti šajā kategorijā IUCN apdraudēto sugu sarkanajā sarakstā

Mājas žurkas nosaukumi
Mājas žurkas mazuļu / mazuli sauc par “kaķēnu, mazuļu, rozīni vai kucēnu”. Mātītes tiek sauktas par “stirna” un tēviņu par “buck”. Mājas žurku grupu sauc par “koloniju, ordu, baru, mēri vai baru”.
Valstis
Indija
Mājas žurku biotopi
Subarktiskais mežs
Daži fakti par
Žurka

Pieaugušo svars : 0,2 kg (0,44 mārciņas)

Maksimālais ilgmūžība : 4 gadi



Sievietes briedums: 90 dienas

Vīriešu briedums: 112 dienas

Grūtniecība: 22 dienas



Zīdīšana: 26 dienas

Metiena lielums: 7

Metieni gadā: 4



Intervāls starp metieniem: 36 dienas

Svars dzimšanas brīdī : 0,005 kg (0,011 mārciņas)

Svars atšķiršanas laikā: 0,04 kg (0,088 lbs)

Bāzes vielmaiņas ātrums: 1 W

Ķermeņa masa: 0,117 kg (0,2574 mārciņas)

Avots: AnAge , licencēta saskaņā ar DC

Vairāk dzīvnieku, kas sākas ar H