Zaļo koku dzenis

C. melanochloros sastopams Argentīnā, Bolīvijā, Brazīlijā, Paragvajā un Urugvajā. Tās dabiskie biotopi ir subtropu vai tropu sausie meži un subtropu vai tropu mitrie zemienes meži.





Zaļo dzeņu attēls ir licencēts ar Creative Commons Attiecinājums-kopīgošana līdzīgi .
Sākotnējais avots : sākotnēji Flickr ievietoja kā PICA-PAU-VERDE-BARRADO (Colaptes melanochloros)
Autors : Dario SanchesPermission (Šī faila atkārtota izmantošana) Šis attēls, kas sākotnēji tika ievietots vietnē Flickr.com, tika augšupielādēts vietnē Commons, izmantojot Flickr augšupielādes robotu, Ltshears (diskusija) 2008. gada 21. septembrī plkst. 18.05 (UTC). Šajā datumā tā tika licencēta saskaņā ar zemāk minēto licenci. Šis fails ir licencēts saskaņā ar Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic licenci. Jūs esat brīvs: koplietot - kopēt, izplatīt un pārsūtīt darbu

Zaļo koku dzenis ir klasificēts kā vismazāk uztraucamais. Neattiecas uz riska kategoriju. Šajā kategorijā ietilpst plaši izplatīti un bagātīgi taksoni.

Zaļo koku dzenis (Colaptes melanochloros) ir putnu suga Picidae ģimenē. . Zinātniskais nosaukums melanohloross cēlies no grieķu melanos, kas nozīmē “melns”, un hlors, “gaiši zaļš”, kas ir šī putna galvenās krāsas. Zeltainais dzenis šeit tiek dažādi iekļauts kā dienvidu pasugu grupa, kuru dažreiz uzskata par atšķirīgu C. melanolaimus sugu. C. melanohloross (ieskaitot dzelteno dzeni) sastopams Argentīnā, Bolīvijā, Brazīlijā, Paragvajā un Urugvajā. Vairāk

Zaļo dzeguze ir plaši izplatīta Dienvidamerikas austrumu un dienvidu daļa. Šis dzenis ir dzeltenzaļš ar spārnotiem spārnu aizsegiem un mugurpusi, un viņam ir melna piere ar sarkanu aizmugurējo vainagu; trīs dienvidu pasugas, kuras agrāk tika uzskatītas par atsevišķu sugu ('Zeltbrūklis' dzenis), ir lielākas ar baltākiem vēderiem. Šie dzeņi apdzīvo dažādus biotopus, sākot no zemienes meža līdz Andu tuksneša skrubim. Zaļo koku dzeņi barojas gandrīz tikai ar skudrām, bet patērē arī dažus kaktusu augļus un ogas. Vairāk



Mūsu putnu ziņu dienestu vajadzībām dzelteno dzeni klasificē kā parasto: parastās sugas, ieskaitot sugas, kuras ir drošas vai iespējamas aizbēgšanas no gūsta, kad tās sastopamas Britu salās. (Ņemiet vērā, ka retumu līmeņi pašlaik tiek piemēroti nacionāli un var neatspoguļot vietējās daudzveidības variācijas. Vairāk