Kaiju rase


Eiropas siļķu kaija

Eiropas siļķu kaija - Siļķaino kaiju / mazo melno kaiju kompleksa taksonomija ir ļoti sarežģīta, dažādas iestādes atzīst divas līdz astoņas sugas.






Armēņu kaija

Armēņu kaija - Armēņu kaijas ir līdzīgas dzelteno kāju kaijām, bet ir nedaudz mazākas ar nedaudz tumšāku pelēku muguru un tumšām acīm. Spārnu galos melnais laukums ir plašāks ar mazākiem baltiem plankumiem. Rēķins ir īss ar atšķirīgu melnu joslu tieši pirms gala. Pirmās ziemas putni galvenokārt ir brūni. Viņiem ir bālgana muguriņa, bālas iekšējās primārās spalvas un šaura, asi definēta melna josla uz astes.


Olroga kaija

Olroga kaija - To apdraud biotopu zaudēšana.


Smejas kaija

Smejas kaija - Smieklu kaija, Leucophaeus atricilla, ir vidēja lieluma kaija Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā. Tas vairojas Ziemeļamerikas, Karību jūras reģiona un Dienvidamerikas ziemeļu daļas Atlantijas okeāna piekrastē. Ziemeļu ziemeļu populācijas ziemā migrē tālāk uz dienvidiem, un šī suga sastopama kā reta klaidonis uz Rietumeiropu. Laughing Gull angļu nosaukums ir atvasināts no tā drausmīgā kee-agh zvana, kas izklausās kā augsts smiekls 'ha ... ha ... ha ..'.




Auduīnas kaija

Auduīnas kaija - Auduīnas kaija ir liela kaija, kas aprobežojas ar Vidusjūru un Sahāras Āfrikas rietumu krastu. Tas vairojas mazās salās koloniāli vai atsevišķi, uz zemes ligzdas ievietojot 2-3 olas. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, tā tradicionāli ir ievietota Larus ģintī.


Joslu astīte

Joslu astīte - Šī putna vārds piemin britu pētnieku seru Edvardu Belčeru.


Brūngalvas kaija

Brūngalvas kaija - Brūngalvainā kaija, Chroicocephalus brunnicephalus, ir maza kaija, kas vairojas Vidusāzijas augstajos plato no Turkmenistānas līdz Mongolijai. Tas ir migrējošs, ziemo Āzijas tropisko dienvidu piekrastēs un lielos iekšējos ezeros. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, tā tradicionāli ir ievietota Larus ģintī.




Melnrēķis kaija - Melnādainā kaija ir kaiju suga Laridae ģimenē. Tas ir endēmisks Jaunzēlandei. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, tā tradicionāli ir ievietota Larus ģintī, bet tagad tiek uzskatīta par Chroicocephalus ģints.


Kaspijas kaija

Kaspijas kaija - Tā ir liela kaija ar garu, slaidu rēķinu, ko uzsver slīpa piere. Kājas, spārni un kakls ir garāki nekā siļķaijai un dzeltenkājajai kaijai. Acs ir maza un bieži tumša, kājas atšķiras no gaiši rozā līdz gaiši dzeltenīgai krāsai. Mugura un spārni ir nedaudz tumšāk pelēkā nokrāsa nekā Siļķaija, bet nedaudz bālāka nekā Dzeltenkāja kaija. Ārējai primārajai spalvai ir liels balts gals un balta mēle, kas iet uz augšu iekšējā tīklā.


Kalifornijas kaija

Kalifornijas kaija - Pieaugušie pēc izskata ir līdzīgi siļķēm, bet tiem ir mazāks dzeltenais rēķins ar melnu gredzenu, dzeltenām kājām, brūnām acīm un noapaļotu galvu. Ķermenis galvenokārt ir balts ar pelēku muguru un augšējiem spārniem. Viņiem ir melnas primāri ar baltiem padomiem. Nenobriedušie putni pēc izskata ir arī līdzīgi nenobriedušām siļķu kaijām, kuru apspalvojums ir brūnāks nekā nenobriedušām gredzenveida kaijām.




Mew Gull

Mew Gull - Pieaugušie ir 40–46 cm gari, acīmredzami mazāki par siļķu kaiju un nedaudz mazāki par gredzenveida kaiju, kas atšķiras arī no tā ar īsāku, konusaināku rēķinu ar zaļāk dzeltenu nokrāsu, kā arī nav iezīmēti. vairošanās sezonā. Ķermenis ir pelēks augšā un balts apakšā. Kājas ir zaļgani dzeltenas. Ziemā galva ir svītrainai pelēka, un rēķinam gala tuvumā bieži ir slikti definēta melnaina josla. Viņiem ir melni spārnu gali ar lieliem, baltiem “spoguļiem”. Jauniem putniem ir zvīņaini melni brūni augšdaļas gabali, glīts spārnu raksts un pelēkas kājas. Lai sasniegtu briedumu, viņiem ir vajadzīgi divi līdz trīs gadi. Zvans ir augsts „smejošs” kliedziens.


Pelēkā kapuce kaija

Pelēkā kapuce kaija - Pelēkgalva kaija ir maza kaija, kas daudzveidīgi vairojas Dienvidamerikā un Āfrikā uz dienvidiem no Sahāras. Tas nav īsti migrējošs, bet ir plašāks ziemā. Šī suga ir sastopama kā reta klaidonis Ziemeļamerikā un Spānijā. Amerikas Ornitologu savienība to sauc par kaiju ar pelēko kapuci. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, tā tradicionāli ir ievietota Larus ģintī.


Melnās astes kaija

Melnās astes kaija - Tam ir dzeltenas kājas un sarkana un melna vieta rēķina beigās. Šai kaijai nepieciešami 4 gadi, lai sasniegtu pilnīgu pieaugušo apspalvojumu. Kā norāda nosaukums, tam ir melna aste. Putnam ir kaķim līdzīgs zvans, piešķirot tam japāņu nosaukumu - Umineko, 'jūras kaķis' un korejiešu vārdu - Gwaeng-yi kaija, kas nozīmē 'kaķis' kaija.


Gredzena attēls Zelts

Gredzena attēls Zelts - Pieaugušo garums ir 49 cm un spārnu platums ir 124 cm. Galva, kakls un apakšdaļa ir baltas; salīdzinoši īss rēķins ir dzeltens ar tumšu gredzenu; mugura un spārni ir sudrabaini pelēki; un kājas ir dzeltenas. Acis ir dzeltenas ar sarkanām malām. Šai kaijai vajadzīgi trīs gadi, lai sasniegtu savu vaislas apspalvojumu; tā izskats mainās ar katru kritiena gājienu.


Brūnaļģes zelta

Brūnaļģes zelta - Āfrikas pasuga L. d. vetula dažreiz tiek sadalīta kā Cape Gull, L. vetula. Tam ir leņķiskāka galva un mazāks īsāks rēķins. Pieaugušajam ir tumša acs, turpretim nominētajai brūnaļģes kaijai parasti ir bāla acs. Jaunajiem Cape Gulls ir gandrīz identisks apspalvojums ar līdzīgi veciem brūnaļģes kaijiem.


Lava Kaija

Lava Kaija - Lavas kaija ir liela kaija. Viena no retākajām kaijām pasaulē - visa populācija dzīvo Galapagu salās un tiek lēsta 400 pāros.


Mazā mugurkaula kaija

Mazā mugurkaula kaija - Šī suga koloniāli vairojas piekrastēs un ezeros, izveidojot ligzdu uz zemes vai klints. Parasti tiek dētas trīs olas. Dažās pilsētās sugas ligzdo pilsētvidē, bieži vien kopā ar siļķu kaijām.


Slaids attēls Zelts

Slaids attēls Zelts - Slaidā zara kaija, Chroicocephalus genei, ir vidēja izmēra kaija, kas ļoti lokāli vairojas ap Vidusjūru un Indijas okeāna rietumu ziemeļos uz salām un piekrastes lagūnās. Lielākā daļa iedzīvotāju ir nedaudz migrējoši, ziemojot tālāk uz dienvidiem uz ziemeļiem no Āfrikas un Indijas, un daži putni ir aizklīduši uz Rietumeiropu. Kā ziņots, klaiņojošs cilvēks tika redzēts Antigvā, 1976. gada 24. aprīlī.


Glaukozā spārnotā kaija

Glaukozā spārnotā kaija - Glaukozo spārnu kaija reti sastopama tālu no sālsūdens. Tas ir liels putns, kura izmērs ir no 24 līdz 27 collām. Ar baltu galvu, kaklu, krūtīm un vēderu, baltu asti un perlamutra pelēkiem spārniem un muguru. Termins glaucous raksturo tā krāsu. Tā spārnu gali ir balti. Tā kājas ir sārtas, un knābis ir dzeltens ar sarkanu zemterminālu plankumu. Piere ir nedaudz līdzena. Ziemas laikā galva un pakauša daļa izskatās tumša, un apakšējā vieta kļūst tumša. Jaunie putni ir brūni vai pelēki ar melniem knābjiem, un, lai sasniegtu pilnu spalvu, nepieciešami četri gadi.


Islandes kaija

Islandes kaija - Īslandes kaija, Larus glaucoides, ir liela kaija, kas vairojas Arktikas reģionos Kanādā un Grenlandē, bet ne Islandē, kur to novēro tikai ziemā. Tas ir migrējošs, ziemojošs no Atlantijas okeāna ziemeļiem līdz dienvidiem līdz Britu salām un ziemeļu ASV austrumu štatiem, kā arī Ziemeļamerikas iekšienē līdz rietumiem līdz Lielo ezeru rietumiem. Eiropā to ir daudz mazāk nekā līdzīgajā Glaucous kaijā.


Hartlaubs

Hartlaubs - Hartlaubas kaija jeb karaliskā kaija ir maza kaija, kas ir nemigrējošs vairošanās iedzīvotājs, kurš ir endēmisks Dienvidāfrikas un Namībijas Atlantijas okeāna piekrastei. Lai gan tas galvenokārt ir piekrastes vai estuāra reģions, tā nav pelaģiska suga, un to reti redz jūrā, tālu no sauszemes. Iepriekš to dažkārt uzskatīja par sudraba kaiju pasugu, un, kā tas ir daudzu kaiju gadījumā, tas tradicionāli ir ticis ievietots Larus ģintī, bet tagad tas ir ievietots Chroicocephalus ģintī.


Heermana zelts

Heermana zelts - Šī suga izskatās izteikti atšķirīga no citām kaijām. Pieaugušajiem ir vidēji pelēks ķermenis, melnpelēki spārni un aste ar baltām malām, un sarkans rēķins ar melnu galu. Bez selekcijas apspalvojuma galva ir tumši pelēka un vaislas apspalvojumā balta. Nenobriedušie ir līdzīgi nepaaugušiem pieaugušajiem, bet ir tumšāki un brūnāki, un rēķins līdz otrajai ziemai ir miesas vai rozā krāsā. Dažiem putniem, ne vairāk kā 1 no 200, ir balti primārie segumi, kas augšējā spārnā veido izteiksmīgu vietu.


Kvēpu kaija - Kvēpu kaija ir kaiju suga Laridae ģimenē. Tas atrodas Bahreinā, Džibutijā, Ēģiptē, Eritrejā, Irānā, Izraēlā, Jordānijā, Kenijā, Libānā, Maldīvijā, Mozambikā, Omānā, Pakistānā, Katarā, Indijas Republikā, Saūda Arābijā, Somālijā, Šrilankā, Sudānā, Tanzānijā, Apvienotajos Arābu Emirāti un Jemena. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, tā tradicionāli ir ievietota Larus ģintī.


Glaucous kaija

Glaucous kaija - Šī suga vairojas koloniāli vai atsevišķi krastos un klintīs, izveidojot ligzdu uz zemes vai klints. Parasti tiek dētas 2–4 gaiši brūnas olas ar tumšās šokolādes plankumiem.


Lielā melgalvainā kaija - Lielā kaija kaijā jeb Pallas kaija, Ichthyaetus ichthyaetus, ir liela kaija. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, tā tradicionāli ir ievietota Larus ģintī.


Balto acu kaija

Balto acu kaija - Baltacainā kaija ir maza kaija, kas ir endēmiska Sarkanajai jūrai. Tās tuvākais radinieks ir Sodu kaija. Tā ir viena no pasaulē retākajām kaijām, kurā dzīvo tikai 4000 - 6500 pāru. IUCN suga ir klasificēta kā tuvu apdraudēta; cilvēku spiediens un naftas piesārņojums tiek uzskatīti par galvenajiem draudiem. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, tā tradicionāli ir ievietota Larus ģintī.


Dzelteno kāju kaija - Pieaugušie pēc izskata ir līdzīgi rietumu kaijai ar baltu galvu, tumšu, šīfera krāsas muguru un spārniem un biezu dzeltenu rēķinu. Tā kājas ir dzeltenas, lai gan pirmajos ziemas putnos ir sārtas kājas, piemēram, rietumu kaijā. Tas sasniedz pilnīgu apspalvojumu trīs gadu vecumā. Kaijas izmērs ir 21–23 collas.


Kaija ar brūnu kapuci

Kaija ar brūnu kapuci - Kaija ar brūnaļaino kapuci ir kaiju suga Laridae ģimenē. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, tā tradicionāli ir ievietota Larus ģintī.


Lielā melnādainā kaija

Lielā melnādainā kaija - Lielā melnādainā kaija bija viena no daudzajām sugām, ko Linnē sākotnēji aprakstīja savā 18. gadsimta darbā Systema Naturae, un tai joprojām ir sākotnējais nosaukums Larus marinus.


Vidusjūras kaija

Vidusjūras kaija - Vidusjūras kaija, Ichthyaetus melanocephalus, ir maza kaija, kas gandrīz pilnībā vairojas Eiropā, galvenokārt dienvidaustrumos, īpaši ap Melno jūru, un Turcijas centrālajā daļā. Ir kolonijas citur Eiropas dienvidos, un pēdējās desmitgadēs šī suga ir dramatiski izplatījusies. Putni bieži saīsina tā nosaukumu “Med Gull”. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, tā tradicionāli ir ievietota Larus ģintī.


Mazā kaija

Mazā kaija - Mazā kaija ir maza kaija, kas vairojas Eiropas ziemeļos un Āzijā. Tam ir arī nelielas kolonijas Kanādas ziemeļu daļās. Tas ir migrējošs, ziemo Eiropas rietumu, Vidusjūras un ASV ziemeļaustrumu piekrastēs. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, tā tradicionāli ir ievietota Larus ģintī. Tas ir vienīgais Hydrocoloeus ģints pārstāvis, lai gan ir ierosināts, ka arī Rosas kaija būtu jāiekļauj šajā ģintī.


Pelēkā kaija - Šis raksts ir par putnu. Par ierakstu izdevniecību skatiet Grey Gull Records.


Sudraba kaija

Sudraba kaija - Sudrabkaija Austrālijā pazīstama arī vienkārši kā “kaija”, ir Austrālijā visbiežāk sastopamā kaija. Tas ir atrasts visā kontinentā, bet jo īpaši piekrastes rajonos. Dienvidāfrikas Hartlaubas kaija un Jaunzēlandes kaija dažreiz tika uzskatīta par sudraba kaijas pasugām. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, tā tradicionāli ir ievietota Larus ģintī, bet tagad ir ievietota Chroicocephalus ģintī.


Rietumu zelts

Rietumu zelts - Rietumu kaija ir liela, apmēram 60 cm gara kaija ar baltu galvu un ķermeni un pelēkiem spārniem. Tam ir dzeltens rēķins ar sarkanu pakārtoto plankumu. Tas ļoti atgādina Slaty atbalstīto kaiju. Diapazona ziemeļos tā veido hibrīdo zonu ar tuvu radinieku Glaukozo spārnu kaiju.


Klusā okeāna kaija

Klusā okeāna kaija - Daudz lielākas par visuresošo Sudraba kaiju un ne tuvu nav tik izplatītas, Klusā okeāna kaijas parasti redzamas vienatnē vai divatā, klaiņojot ap krasta līniju, vienmērīgi patrulējot augstu virs ūdens malas vai tuvinot augstu brīzi, lai nomestu vēžveidīgos. vai jūras ezis uz akmeņiem.


Bonaparta kaija

Bonaparta kaija - Bonapartes kaija ir maza kaija.


Franklina kaija

Franklina kaija - Franklina kaija ir maza kaija. Tas vairojas Kanādas centrālajās provincēs un blakus esošajos ASV ziemeļu štatos. Tas ir migrējošs, ziemo Karību jūras reģionā, Peru, Čīlē un Argentīnā.


Relikts kaija - Reliktā kaija, Ichthyaetus relictus, ir vidēja izmēra kaija, kas vairojas vairākās vietās Mongolijā, divās Kazahstānā, vienā Krievijā un vienā Ķīnā. Neliels skaits, šķiet, migrē uz Dienvidkoreju selekcijas periodā. Ir papildu pierādījumi, ka lielāks skaits cilvēku var migrēt arī uz Ķīnas austrumiem, taču tas nav pārbaudīts. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, tā tradicionāli ir ievietota Larus ģintī.


Parastā melngalvas kaija

Parastā melngalvas kaija - Melngalva kaija ir maza kaija, kas vairojas lielākajā daļā Eiropas un Āzijas, kā arī Kanādas piekrastes austrumos. Lielākā daļa iedzīvotāju ir migrējoši, ziemojot tālāk uz dienvidiem, bet daži putni dzīvo maigākajos Eiropas rietumu rajonos. Daži putni ziemos arī Ziemeļamerikas ziemeļaustrumos, kur to agrāk sauca par parasto melnkāju kaiju. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, iepriekš tā tika ievietota Larus ģintī.


Zundersa kaija - Zanderskaja ir nosaukta britu ornitologa Hovarda Zundersa vārdā.


Līstīga mugura Kaija

Līstīga mugura Kaija - Slāņainā kaija ir ļoti liela kaija, kuras garums ir 27 collas. Tai ir balta galva, vēders un aste ar tumši pelēku pelēku muguru un spārni ar plašu baltu aizmugures malu. Spārni un mugura ir nedaudz tumšāki nekā rietumu kaijai. Spārnu apakšpusē to malās ir “pērļu virkne”; tos var redzēt no apakšas, kad putns lido. Tās acis ir dzeltenas. Kājas ir sārtas un īsas, salīdzinot ar līdzīga izskata kaijām, un ķermenis šķiet izturīgāks. Rēķins ir dzeltens ar oranžsarkanu zemterminālu plankumu. Nenobriedušo kaiju apspalvojums ir brūns, līdzīgs melnādainajai kaijai, taču bālāks un praktiski neatšķiras no nenobriedušās siļķu kaijas laukā.


Sarkanrēķis kaija - Red-rēķins kaija, kas reiz bija pazīstams arī kā makreles kaija, ir Jaunzēlandes dzimtene, un tā sastopama visā valstī un nomaļajās salās, tostarp Čathamas salās un Subantarktikas salās. Šīs sugas maori nosaukums ir Tarapunga vai Akiaki. Tās tautas vārdu dažreiz lieto arī delfīnu kaijai, kas ir nedaudz līdzīga izskata, bet nesaistīta suga. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, sarkanroku kaija tradicionāli ir ievietota Larus ģintī.


Andu kaija

Andu kaija - Andu kaija ir kaiju suga Laridae ģimenē. Tāpat kā daudzu kaiju gadījumā, tā tradicionāli ir ievietota Larus ģintī. Tas atrodas Argentīnā, Bolīvijā, Čīlē, Kolumbijā, Ekvadorā un Peru. Tās dabiskās dzīvotnes ir upes, saldūdens ezeri, sāļie purvi un ganības.


Tajera kaija - Tajera kaija ir liela kaija, kuras dzimtene ir Ziemeļamerika un kura vairojas Kanādas Arktikas salās un galvenokārt ziemo Klusā okeāna piekrastē, sākot no Aļaskas dienvidiem līdz Kalifornijas līcim, lai gan Lielajos ezeros un augšpusē ir arī ziemojošas populācijas Misisipi upe. Šī suga ir bijusi klaiņojoša Tamaulipā, Meksikā 1, Japānā 3., Dānijā un citās Rietumeiropas daļās.